Органи управління ОРЕ

Органами управління ОРЕ згідно з ДЧОРЕ є:

Загальні збори членів ОРЕ

Вищий орган управління ОРЕ - Загальні збори. Щорічні або Позачергові загальні збори членів ринку скликаються за певних умов, визначених ДЧОРЕ.

Щорічні загальні збори скликаються Радою ринку з метою обговорення обов'язкових питань, що є компетенцією зборів.

Щорічні загальні збори членів ОРЕ скликаються в період з 1 січня до 1 березня. Конкретна дата проведення зборів визначається Радою ОРЕ. Зазвичай Щорічні загальні збори членів ОРЕ проводяться у першій-другій декаді лютого з огляду на завершення звітного періоду. ДЧОРЕ чітко визначені умови скликання, повідомлення про збори, підстави для їх відкриття та умови голосування з питань порядку денного.

За рішенням Ради ОРЕ виконання організаційно-технічних заходів щодо підготовки до проведення Щорічних загальних зборів покладається на Секретаріат Ради ОРЕ, функції якого виконує ДП "Енергоринок".

Крім щорічних загальних зборів, формою управління ОРЕ є Позачергові загальні збори, які можуть бути скликані на вимогу двох або більше членів Ради або Радою, на вимогу членів ОРЕ, які на цей час складають частку в розмірі не менш ніж 10% від загалу голосів усіх членів ринку. Усі Загальні збори членів ОРЕ за виключенням Щорічних загальних зборів, вважаються Позачерговими загальними зборами.

Рада ОРЕ

Одним з основних організаційних принципів, реалізованих в діючій моделі ОРЕ, є самоврядування, яке забезпечується діяльністю представницького органу - Ради ОРЕ.

Відповідно до ДЧОРЕ, Рада виступає у ролі представників Сторін при його виконанні і не є самостійною юридичною особою або об'єднанням.

Рада ОРЕ є виконавчим органом між Загальними зборами учасників ОРЕ та здійснює загальний нагляд за роботою ДП "Енергоринок", системи забезпечення функціонування ОРЕ, за виконанням умов ДЧОРЕ та пов'язаних з цим зобов'язань.

Члени Ради ОРЕ обираються на Загальних зборах.